Тъга

Имате проблем? Споделете го с нас.
Тук търсим същността на човешката душа, емоции, усещания, отношенията между индивидите и заобикалящата ги среда, светът, в който живеем.

Мнениеот Maniakk на Пет Юни 09, 2006 10:52 pm

Аз пък си харесвам медитацията като похват за тези неща.. Проблема при нея е, че често след 2 чава губиш всякакво желание да се върнеш в реалността :what:
Но дори тогава един студен душ винаги оправя нещата :lol:
Особено, ако разбереш, че всъщност топла вода няма, а ти вече си сложил шампоана.... :thinking: :lol:
Аватар
Maniakk
eMOTION кибик
 
Мнения: 501
Регистриран на: Сря Яну 12, 2005 12:52 pm
Местоположение: Студентски град

Мнениеот retro girl на Вто Яну 23, 2007 8:28 pm

И за мен решението е в хубавата музика или в хубавия филм!Аз рядко съм тъжна,но може би по-скоро,когато ми е напрегнато!Например това лято бях на нова длъжност и напрежението в началото ми идваше в повече и бях най-щастлива,когато се прибера и вкъщи няма никой и да си пусна любимия филм(Dirty Dancing)и да се пренеса изцяло в него и винаги на края майка ми се появява и с лека надсмешка ме пита: "Пак ли бе,мамо?Как не ти омръзна?"Но сяда до мен и тя се пренася в лудите танци и хубавата музика! :inlove: На това му се вика блаженство! :happy:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
retro girl
eMOTION лудория
 
Мнения: 6905
Регистриран на: Пон Яну 22, 2007 6:50 pm

Re: Тъга

Мнениеот simona на Нед Мар 18, 2007 2:35 pm

Olelia {L_WROTE}:Какво правите, когато ви е тъжно, потиснато и нищо не може да ви развесели? И причините са външни, а не породени у вас самите като например-изречени думи или примерно някой определен човек и т.н.? :tired:


Музиката и един човек на който имам един куп плакати и снимки и знам, че е невъзможно да бъде мой, но ме кара да почувствам живеца и тъгата става по-малка. Музиката е от рода на Щраус или Чайковски. Тя наистина е релаксираща. Предполагам, че и при вас съществува онова малко нещо, което ви кара да се почувствате живи и да се радвате на това нещо наречено живот. Толкова е кратък, а толкова много тъга и мъка има в нас. Дано е по-малко това което ни кара да се замисляме върху нечии думи казани в пристъп на яд или спор, който след като мине осмисляш че нямало смисъл от него. Понякога моментите ни карат наистина да действаме не така както трябва. Адекватното състояние е необходимост при всички ситуации, стига да можем да премълчим тогава когато не си е заслужавало да кажем макар и една единствена излишна дума.
Утре е късно!!! Днес е момента!!!
Трима души могат да запазят тайна, само ако двама от тях са мъртви
НАшата мъдрост произтича от нашия опит, а нашия опит - от нашите глупости.
Не греши само онзи, който не прави нищо. Но и да не се прави нищо е грешка.
Аватар
simona
eMOTION кибик
 
Мнения: 554
Регистриран на: Пон Ное 13, 2006 7:25 pm
Местоположение: plovdiv

Мнениеот gabi1 на Сря Мар 21, 2007 12:51 am

По принцип избягвам да се оставям в такива насторения. Ако все пак се случи, гледам да остана сама, лежа и пуша на тъмно и се мъча да си мисля да хубави неща, фантазирам си разни глупости, колкото и да е смешно. Но принципно усетя ли, че наближава такова настроение, бързам да си намеря приятна занимавка и да не го допусна. Разходката из гората с куче също много ми помага.
Всеки шут отзад е крачка напред... :)
Аватар
gabi1
eMOTION пристрастен
 
Мнения: 2463
Регистриран на: Чет Яну 25, 2007 11:53 pm

Мнениеот Mardinia на Пон Май 21, 2007 11:10 am

При мен дойде ли тъгата изпадам в дълбока депресия :yes:
"Мечтата е птица, която кражи около въображението и действителността!"

Изображение
Аватар
Mardinia
eMOTION ангел-пазител
 
Мнения: 10229
Регистриран на: Чет Мар 08, 2007 11:20 pm
Местоположение: София

Мнениеот Еовин на Сря Сеп 26, 2007 7:51 pm

Тъгата, пък и повечето други такива по-скоро негативни емоции, ако щеш вярвай, ме вдъхновяват. Тогава засядам пред компютъра (ако има такъв наблизо) или с тетрадка и химикал и започвам да пиша. Това от една страна ми помага да се справя, но от друга, ако реша да идавам някои мои произведения някога, при всички случаи ще ми изкарат боя поне веднъж. :happy:
Трябва да умеем да вършим глупостите, които изисква характерът ни.
Изображение
Аватар
Еовин
eMOTION кибик
 
Мнения: 565
Регистриран на: Пон Сеп 24, 2007 8:33 pm
Местоположение: Видин

Re: Тъга

Мнениеот Искрена на Сря Сеп 26, 2007 7:59 pm

Olelia {L_WROTE}:Какво правите, когато ви е тъжно, потиснато и нищо не може да ви развесели? И причините са външни, а не породени у вас самите като например-изречени думи или примерно някой определен човек и т.н.? :tired:


Просто чакам да отмине момента. А една топла дума, прегръдка или погледа на едни мънички, детски очички, винаги помагат :cool:
Аватар
Искрена
eMOTION ангел-пазител
 
Мнения: 15294
Регистриран на: Пет Май 26, 2006 10:48 pm

Re:

Мнениеот tiroliq на Съб Юни 28, 2008 11:50 am

Olelia {L_WROTE}:А къде остана музиката? :what:
Ако имате нещо в сърцето, което ви натъжава не ви ли олеква като го споделите поне с един близък човек, на който имате доверие?Когато съм тъжна, задължително си пускам музика и почвам да проливам крокодилски сълзи - задължително споделям с най - близките си хора, но имаше един период от 5 месеца - адска депресия - когато не исках да говоря с никой - не ми се излиза, не искам да говоря с нашите - не искам да гледам ТВ, не ме интересува какво се случва около мен, просто бях парцал, сега мисля, че почти съм излязла от депресията! :jump: Някой хора се сещат как бях! :yes:
Аватар
tiroliq
eMOTION зарибен
 
Мнения: 135
Регистриран на: Пет Юни 20, 2008 3:29 pm

Re: Тъга

Мнениеот charlie на Съб Юни 28, 2008 8:17 pm

Аз съм емоционално говедо и като ми се реве - рева :happy: Установих, че когато нещо ме е натъжило и си сдържа емоциите, след това ми е някакво тегаво доста време, докато като си се наплача обикновено ми минава. Разсейвам се най-често като се виждам с приятели и си избълвам проблема на някой достатъчно търпелив да ме изслуша. Най-често не спирам докато не се оплача поне на 4-5 човека и така като повторя едно и също нещо няколко пъти започва да ми пука по-малко :jump: Обичайните неща като книги, музика и нет също влизат в употреба. Абе в последно време гледам много да не се впрягам на някакви дребни дразнители и карам на типично българската философия "Е*ало си е майката". :happy: Вече като става въпрос за някакъв по-сериозен проблем,ако аз сама чрез обмисляне и разни други такива вредни дейности не намеря решение и най-добрите приятелски съвети не помагат.
"Sometimes there is absolutely no difference at all between salvation and damnation."
Аватар
charlie
eMOTION маниaк
 
Мнения: 3087
Регистриран на: Вто Авг 07, 2007 2:46 pm
Местоположение: около столицата

Re: Тъга

Мнениеот the_dreamer на Съб Авг 16, 2008 11:49 pm

Често ми се случва да попадна в такива настроения, но никога не плача. При мен това е състояние, след дълъг период на гонене на бляна, след които разбира се оставам разочарована и натъртена от твърдото приземяване на земята.

Минава ми бързо. Надеждата, че утрешният ден ще е по-добър от днешния ме спасява. Винаги си казвам, че няма за какво да се тревожа, защото всичко от което се нуждая е в ръцете ми. В крайна сметка, ако днес работим по щастието си е много по-възможно утре да сме жастливи!
INFP "The Dreamer"
Аватар
the_dreamer
eMOTION джуниър
 
Мнения: 36
Регистриран на: Съб Авг 16, 2008 8:08 pm

Re: Тъга

Мнениеот Nepokornata на Съб Яну 10, 2009 6:11 pm

като ми е тъжно -плачаааааааа
това е единственият начин при мен
Аватар
Nepokornata
eMOTION джуниър
 
Мнения: 52
Регистриран на: Съб Яну 10, 2009 3:45 pm
Местоположение: между капките

Re: Тъга

Мнениеот ДАНИ на Нед Яну 11, 2009 1:57 am

Понякога не мога и да плача, но си имам едно малко слънчице което ме вади винаги от тези настроения :)
Аватар
ДАНИ
eMOTION фен
 
Мнения: 485
Регистриран на: Съб Яну 10, 2009 4:17 pm

Re: Тъга

Мнениеот BoGgY на Сря Апр 08, 2009 2:14 pm

Не разбирам хората, които се затварят в себе си, слушат тъжна музика, изолират се от света, когато са в лошо настроение. Това винаги ме потиска и ме кара да изпадам в депресия. Когато съм тъжна, гледам да се абстрахирам от това, да се разсейвам с приятни емоции, а не да обръщам такова голямо внимание на тъгата. Излизам навън (ако времето е хубаво, това ме зарежда повече), срещам се с приятели или просто си седя вкъщи, правя каквото ми харесва и най вече слушам приятна музика (в никакъв случай тъжна). Не винаги това помага, но определено срещата с приятни хора винаги ми се отразява. :yes:
How can I BELIEVE if in the middle of ` believe ` was the word LIE . . .

________________________________
Tupac Amaru Shakur Изображение
________________________________
Аватар
BoGgY
eMOTION маниaк
 
Мнения: 3218
Регистриран на: Пет Окт 10, 2008 8:50 pm

Re: Тъга

Мнениеот Laura на Чет Фев 16, 2012 11:51 pm

Напоследък много често съм тъжна! Често нощем плача и сякаш започва да се случва все по често. Всичко около мен ми се струва трудно и безнадеждно, а уж уча това, което искам, уж съм щастлива, но да ама не, и колкото и да е хубаво едно нещо, толкова всеки път усещаме, че не ни е достатъчно и искаме другото, което нямаме. Така и с приятелите и с по-близките приятели и с хората на които се възхищаваме и на самите родители, които си даваме сметка, че обичаме безкрайно много, единствено в тези моменти, когато плачем, затворени, сами, безутешни и най-вече сами. И дори да обичаме някого и да ни е приятно с приятелите ни, пак се намира някой, откриваме в някого нещо, прекрасно, красиво, истински, но най-вече необходимо и започваме да го търсим, да се борим тихо за него, макар да знаем, че е невъзможно, че е само мит, а не ни пука, че ще си останем с мита, харесва ни да го мечтаем :dontworry: не очаквам някой да коментира, исках само да споделя някъде, и да ми олекне
Laura
eMOTION джуниър
 
Мнения: 1
Регистриран на: Чет Фев 16, 2012 11:40 pm

Предишна

Назад към Психология

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта

cron