Аналитична Психотерапия

Имате проблем? Споделете го с нас.
Тук търсим същността на човешката душа, емоции, усещания, отношенията между индивидите и заобикалящата ги среда, светът, в който живеем.

Аналитична Психотерапия

Мнениеот Slowdark на Пон Яну 24, 2011 12:31 pm

Аналитична психотерапия

Теоретически… Aналитичната психотерапия е метод за корекция на неудовлетворителни модели на поведение в живота ни. Тя е специфична интеракция между терапевт и клиент, в хода на който се изследват невидимите човешки отношения и причините за тях. Тя е още дълбинна терапия, която в най-голяма степен се стреми да разбере и опознае отделния човек и причините за проблемите в дълбочина.
Ролята на психоанализата е да интерпретира, подкрепя и изяснява по индивидуален начин скритите причини за депресията, паническото разстройство, стреса, натраплива невроза, сексуални разстройства, междуличностните проблеми, хранителни разстройства, рисково поведение, емоционална автономност и себепознание...

Практически… Болката се простира до безкрайност.
Симптомите на всяко страдание носят своя скрит смисъл, който често е невидим в ежедневието.
Всеки един от нас се стреми към щастието. За всеки то е различно, но всички копнеем да обичаме и да ни обичат. Понякога пътят към това щастие неминуемо минава през тъгата, страданието. Именно те правят душевния ни свят по-дълбок и ни помагат да осъзнаем по-добре себе си - болката си, копнежа си, нуждите си, живота си!
Никой не казва, че това се случва лесно и бързо, но това е единствения път, който ни води към нас самите. Проблема не е наш враг, той се появява, за да ни каже нещо. И много често решението не е в това да премахнем проблема, а да осъзнаем защо почвата се е оказала благодатна за възникването му.
Понякога трябва да дръзнем да бъдем тъй смели, както мечтаем, за да осмислим живота си. Друг път решението на проблема се състои в приемането му. Във всяка болка, страх, срам, вина.. се крие безценен урок, който ни води към щастието и вътрешното ни спокойствие.
Aко искате да разберете по-добре себе си, а с това и другите психотерапията ще бъде вашия обективен и верен приятел по пътя.

http://psychotherapy.alle.bg/
Slowdark
eMOTION джуниър
 
Мнения: 2
Регистриран на: Пон Яну 24, 2011 12:24 pm

Re: Аналитична Психотерапия

Мнениеот desin4o на Чет Апр 07, 2011 5:55 pm

Нещо форума май не е много активен :idontknow:
Подписа е редактиран от администратор.
desin4o
eMOTION джуниър
 
Мнения: 1
Регистриран на: Чет Апр 07, 2011 5:47 pm
Местоположение: sofia


Назад към Психология

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron