Защо според вас някои хора мислят така:...

Имате проблем? Споделете го с нас.
Тук търсим същността на човешката душа, емоции, усещания, отношенията между индивидите и заобикалящата ги среда, светът, в който живеем.

Защо според вас някои хора мислят така:...

Мнениеот lonesome на Сря Яну 16, 2008 12:37 am

Почудих се къде да пусна темата...извинявам се ако не е за тук! Но ми стана интересно... Защо повечето (не казвам всички!) хора мислят, че ако някой има някакъв недостатък, то той трябва да е подтиснат, смачкан и да няма право да избира? Имам предвид нещо много елементарно: моя приятелка е пълничка и всички момчета, че и момичета, с които има някакви отношения, примерно в класа или пък познати от другаде я третират ужасно. Едва ли не след като тя е такава и трябва да е отритната и трябва с всичко да се примирява само, защото няма право на избор... например рядкост е тя да има каквито и да било контакти с момчета, а когато има такива, то това е, защото те смятат, че щом е пълничка, то непременно е глупава и "лесна" и то пак защото няма избор .... съученичките и също са ужасни към нея. Използват я за да им върши разни услиги, а когато стане време за излизане никога не я викат... Много е жалко, че все повече хора смятат, че хората които имат някакъв недостатък (главно външен) едва ли не нямат право да живеят заради него... Трябва ли да имаш съвтршената визия за да се държат околните добре с теб? И това ли е начина да си заслужиш такова отношение??? С нея винаги са се държали зле и тя е търпяла, търпяла, търпяла... сега стои по цял ден затворена вкъщи, пред телевизора, смятайки, че филмите и гледането на телевизия осмисля живота и. Дотолкова я е страх да не я обиждат отново, че доро отказва да се запознава с нови хора. Затворила се е в себе си и няма желание за нищо. Чак се плаша! Моля я да излиза с мен, защото аз съм единствения човек, с който тя говори спокойно по всякакви теми, но тя отказва в повечето случаи или пък ме умолява да ходим на кино, защото нищо друго не я вълнува. Опитвах да я водя по кафета с мен, да я запознавам с момчета за да има контакти, както се казва да се отрака, но тя е напълно неадекватна в такива ситуации. Знам, че насила хубост не става, но адски много искам да и помогна, тя трябва да се промени! Неможе цял живот да се крие от света все пак! Предложете ми как да подходя към нея...
Не поглеждай назад към миналото и не съжалявай, че си е отишло. И не се тревожи за бъдещето, което ще дойде. Живей в настоящето и го направи толкова хубаво, че да си струва разбитото сърце.
Аватар
lonesome
eMOTION пристрастен
 
Мнения: 2329
Регистриран на: Съб Ное 17, 2007 1:13 am
Местоположение: Пловдив

Re: Защо според вас някои хора мислят така:...

Мнениеот MyLoveMo на Сря Яну 16, 2008 12:46 am

Това, което се е случило с приятелката ти просто й е понижило самочувствието до минимум. Предполагам всичко идва от наднорменото й тегло, тя го осъзнава и това смачква самочувствието. Можеш да започнеш с него. Прическа, маникюр, хубав тоалет.. трябва първо тя да се оцени, като хубава и да спре да я интересува какво казват другите. Имайки вяра в себе си, дори да я обиждат и пренебрегват останалите, тя няма да се затваря толкова в себе си. Това е само мое мнение естествено, но на истина е жалко, че се случва така с приятелката ти :confused:
Някои хора носят пижами със Супермен. Супермен носи пижама с МоМо.
Аватар
MyLoveMo
eMOTION кибик
 
Мнения: 612
Регистриран на: Вто Дек 04, 2007 7:38 pm
Местоположение: Варна

Re: Защо според вас някои хора мислят така:...

Мнениеот Erma на Сря Яну 16, 2008 1:04 am

Ами не знам какво да кажа .. освен, че децата са ужасни!!! Особено в училище .. И аз имах пълна съученичка и всички я побъркваха чак до завършването. Това е ужасно, но хората не се замислят какво причиняват на психиката на човека с който се подиграват.. Дори не знам какво да те посъветвам за твоята приятелка. Просто тя самата трябва да се хареса, тогава сама ще поиска да ходи по кафета заведения и т.н. .. А това за съжаление според мен ще стане когато се откъсне от училище и недораслите хлапаци там.
Изображение
Аватар
Erma
eMOTION ангел-пазител
 
Мнения: 13416
Регистриран на: Пон Ное 12, 2007 4:10 am
Местоположение: Презвитер Козма :)

Re: Защо според вас някои хора мислят така:...

Мнениеот lonesome на Сря Яну 16, 2008 1:21 am

И аз имах подобрен проблем като нейния, че даже и сега далеч не съм стройна като фиданка, ама не се затварям така като нея... Аз съм напълно наясно, че всеки си има собствено мнение и, че за един съм дебела, за друг не и така, ама както и да ме виждат останалите не съм по - малко човек от тях. Това на нея немога да и го набия в главата и незнам... постоянно мрънка, че иска приятели и гадже, а нищо не прави от страх.
Не поглеждай назад към миналото и не съжалявай, че си е отишло. И не се тревожи за бъдещето, което ще дойде. Живей в настоящето и го направи толкова хубаво, че да си струва разбитото сърце.
Аватар
lonesome
eMOTION пристрастен
 
Мнения: 2329
Регистриран на: Съб Ное 17, 2007 1:13 am
Местоположение: Пловдив

Re: Защо според вас някои хора мислят така:...

Мнениеот ><Galia>< на Сря Яну 16, 2008 7:57 am

М..да пуберите са наистина жестоки. Подобни обиди могат да оставят травма за цял живот. Искам да ти кажа, че в тази възраст организма се развива и ако тя направи усилие може да отслабне и да започне да общува с хората без притеснение. Разбира се смачканото самочувствие трудно се възстановява но иска търпение. Ако наистина искаш да и помогнеш просто я насърчи да предприеме нещо... да спортува, да ограничи някои храни и лека по лека ще свали килограми също така да промени по някакъв начин външния с вид. В крайна сметка по външния вид посрещат, по акъла испращат така че нека бъде малко по самоуверена и да си постави конкретни цели които да следва. :yes:
><Galia><
eMOTION ангел-пазител
 
Мнения: 16721
Регистриран на: Чет Окт 06, 2005 9:03 am
Местоположение: usa

Re: Защо според вас някои хора мислят така:...

Мнениеот charlie на Сря Яну 16, 2008 11:37 am

Защото повечето хора,а пък децата най-вече, са такива...имат ли възможност,по всякакъв начин ще смачкат и унижат този,който с нещо е по-различен от тях.Причини много: избиване на комплекси,желание да се докажат пред себе си и другите като "по-силни" и все неща от този род.Отделен въпрос е до каква степен тормозеният позволява подобно отношение към себе си.Основната грешка на твоята приятелка е,че толкова време е търпяла да се държат по този начин с нея,но никога не е късно нещата да се променят.Това, че искаш и се опитваш да й помогнеш,е наистина страхотно,но както ти сама каза - на сила хубост не става.Моят съвет е да продължаваш в същия дух: викай я да излизате,говорете си за разни по-лични неща и дано като мине малко време,да се отпусне и да започне да общува по-спокойно с хората :) Изчакай малко с кафетата и новите запознанства,защото такива ситуации само ще я стресират още повече.Казваш,че искала приятели и гадже...опитай се да й обясниш,че само с искане не става,трябва да се положат и усилия.Никой не казва,че е лесно или че ще стане бързо,но ако приятелката ти наистина го желае,само от нея зависи нещата да се променят.Единственото,което ти можеш да направиш,е да я подкрепяш и да й помагаш по време на тази промяна.Успех :goodluck:
"Sometimes there is absolutely no difference at all between salvation and damnation."
Аватар
charlie
eMOTION маниaк
 
Мнения: 3087
Регистриран на: Вто Авг 07, 2007 2:46 pm
Местоположение: около столицата

Re: Защо според вас някои хора мислят така:...

Мнениеот Искрена на Сря Яну 16, 2008 11:50 am

Такова отношение може да промени целия живот на един човек.Но е много важно в един момент той да каже- край, стига.И да спре да обръща внимание на обиди и лошо отношение, подигравки.Трябва да вдигне глава и да си вярва повече.

А ти наистина можеш да й помогнеш -MyLoveMo ти е дала добри съвети :yes:
Аватар
Искрена
eMOTION ангел-пазител
 
Мнения: 15294
Регистриран на: Пет Май 26, 2006 10:48 pm

Re: Защо според вас някои хора мислят така:...

Мнениеот кукуряк на Чет Яну 17, 2008 10:49 am

Сега нямам време да прочета всичко. Но винаги като видя подобен проблем се сещам за една моя приятелка, която също е пълна.. винаги си е била, но винаги е имала и самочувствие. Тя е най-поддържаното и чаровно момиче в класа. Никога не е позволявала на този недостатък да стане проблем за нея. Спортува много, стегната е и не й пречи, че е по-пълна, защото си знае...всички знаем, че е страхотна! Има приятел от 3 години и нещо, който много я обича. Един съученик беше влюбен в нея 2г, а освен тях са я харесвали още много много момчета! Мога да кажа, че е една от най-харесваните и желаните в класа!
Знам, че пуберите понякога могат да са много жестоки, но то е защото все още са наосъзнати, искат да се харесат, да придобият някак си самочувствие, като потъпкват чуждото.
Тази твоя приятелка не трябва да се затваря! Напротив - това, че е пълничка нищо не значи, може да изглежда страхотно. Вътрешното състояние на човек му се изписва на лицето! Ако живее в хармония със себе си, ако знае качествата и недостатъците си, ако започне да се харесва въпреки всичко и ако се грижи за себе си и външния си вид всичко ще е на 6 и околните ще започнат да я уважават! Но първо трябва да се научи да се обича!
Аватар
кукуряк
eMOTION маниaк
 
Мнения: 4338
Регистриран на: Нед Юни 24, 2007 10:41 pm
Местоположение: Варна<->София

Re: Защо според вас някои хора мислят така:...

Мнениеот petrohancho на Чет Яну 17, 2008 11:15 am

Постъпила си както трябва(трябва да се гордее с такава приятелка) и не си успяла.Не се плаши, но най добре ще и помогне да превъзмогне всичко лекар-специалист психотерапевт. :yes:
Човек колкото и добре да живее ,накрая се жени.При мен щастливо.
Да се ядосваш, значи да наказваш себе си за грешките на другите.
По добре куче приятел, отколкото приятелка кучка.
petrohancho
eMOTION ангел-пазител
 
Мнения: 24257
Регистриран на: Нед Май 27, 2007 12:28 pm
Местоположение: София


Назад към Психология

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта